Utmost Bigband

De Utmost Bigband is een gezellige band die bestaat uit enthousiaste en muzikale studenten van de Universiteit Twente en de Saxion Hogeschool. 5 Saxofonisten, 4 trompettisten, 4 trombonisten, een gitarist, pianist, bassist en een drummer. Afhankelijk van het muzikale studentenaanbod heeft de Utmost Big Band ook dikwijls een vaste percussionist en/of een vocalist(e) in de gelederen.

De band treedt regelmatig op bij evenementen op de Universiteit Twente. Zo wordt er jaarlijks een optreden verzorgd tijdens de uitreiking van de propedeuses, wordt er vaak gespeeld tijdens de introductieweek voor de nieuwe studenten en is er meerdere keren opgetreden tijdens de Batavierenrace. Ook bij het afscheid van Rector Magnificus Van Vught ontbrak de Utmost Big Band niet. Verder hebben we een aantal keren samengewerkt metandere culturele verenigingen van de Universiteit Twente om zodoende een gezamenlijk optreden te verzorgen of de andere vereniging muzikaal te ondersteunen bij hun optreden.

Het repertoire omvat jazz-, latin- en funky stukken. Naast arrangementen van bekende big band klassiekers en (al dan niet vocale) jazzstandards kent het repertoire ook vele leuke, maar minder bekende stukken.

Omdat de Utmost Bigband een 100% studentenband is hebben we nog wel eens nieuwe mensen nodig. Mocht je een van bovenstaande instrumenten bespelen, aan de Universiteit Twente of de Saxion Hogeschool studeren en interesse hebben om voor vast of als invaller mee te komen spelen, kom dan gezellig een keer langs tijdens een van onze repetities. Ze vinden wekelijks plaats in de Vrijhof op de campus van de Universiteit Twente op woensdagavond van 18.30 tot 20.30 uur.

Enige bigband-ervaring hebben is natuurlijk een pré, maar absoluut niet vereist. Het is juist de bedoeling dat we dat in de Utmost Big Band met z'n allen leren. We hebben in Bart Bijleveld een orkestleider die er aardig bovenop zit, dus het wordt beslist een leerzame en gezellige tijd als je mee komt doen!

Je kan je gegevens ook doorgeven via de interessepagina.

Demo Opnames

Strike Up The Band
Fowl Play
Dont Get Around Much Anymore
Lester Leaps In